top of page

Hoe stijl je een bed?

Bijgewerkt op: 23 aug. 2021


Ik geloof echt dat kleine dingen het meeste verschil maken...

en wanneer het aankomt op beddengoed is dat niet anders. Er wordt geadviseerd je bed minstens één uur open te leggen om te luchten en het liefst zelfs nog langer. Als je je bed namelijk meteen nadat je eruit stapt opmaakt, kan het vocht dat je 's nachts hebt verloren niet goed verdampen. Maar je hoeft je bed natuurlijk niet de hele dag onopgemaakt te laten. Je kunt je bed op vele verschillende manieren opmaken. Ik deel graag de manier hoe ik een bed graag opmaak, thuis en bij opdrachtgevers.


1) Begin bij het begin: met matras Als eerst, het creëeren van een basis van comfort voor je beddengoed is essentieel. Begin met frisse zachte hoeslakens die mooi om je matras passen. Zo heb je hoeslakens die je kunt instoppen maar ook hoeslakens met elastiek bij de punten die je makkelijk om het matras heen kunt trekken. Om het wat interessanter te maken, kun je in plaats van een effen kleur ook een hoeslaken met een klein designdetail kiezen.
2) Het dekbed Voeg vervolgens een dekbedovertrek toe. Er bestaan vele verschillende dekbedovertrekken in allerlei stijlen en materialen. Met een linnen dekbedovertrek ontstaat er een stoere, vintage look die goed past bij een industrieel of landelijke slaapkamer. Ga je voor een katoenen of satijnen dekbedovertrek, dan past dit beter in een romantische, hotel chique en klassieke stijl slaapkamer. Wil je voor een volledig opgemaakt bed gaan? Kies dan eens voor 2 dekbedden. Zo kun je variëren met bijvoorbeeld effen dekbed en één met een klein detail of met verschillende kleuren. Ga bijvoorbeeld bij het onderste overtrek voor een naturelle tint en geef de ander een diepe kleur of juist een subtiele print. Wil je het liever rustig houden? Kies dan voor ton-sur-ton, wat inhoudt dat je voor een kleurpallet kiest uit dezelfde basiskleur maar in verschillende tinten. 3) Kussens Wanneer het op kussens aankomt, is meer niet altijd beter. Je kunt voor het opmaken van je bed het beste, om hoogte te creëeren, twee (hoofd)kussens op elkaar stapelen. Het heeft namelijk allemaal te maken met volume. Daar tegenaan kun je meerdere kussen neerzetten, let er wel op dat er enige vorm van symmetrie in moet zitten om het wederom rustig te houden. Hou je van een speelser effect? Varieer dan met verschillende texturen en prints.

4) Dimensie met verschillende kussens Het leukste gedeelte is om het bed echt aantrekkelijk te maken. Of het nou gaat om het stapelen van kussens in een piramide vorm, of het neerleggen van een lang kussen, het toevoegen van sierkussens geeft aan elke bed look een extra dimensie door kleur, textuur en patronen toe te voegen.


5) Een sprei Mocht je het leuk vinden om bovenop je sprei ook nog een plaid te leggen, leg hem dan aan het voeteneinde van het bed voor wat extra textuur en voor de koelere nachten als extra warmtebron.


60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page